Followers

Saturday, December 25, 2010

another great day

yawww, thx sbb ikot blog aku selame ni, susah na dapat follower yang ske bace bende bende mengarot yang aku tulis cam korang ni =)
ok la, ingt x entry yang lepas, aku cite pasal aku lepak kat mcd kan? haaa. aku na sambong cite yang ari 2. =)

23/12/2010, 3 pagi
lepas je aku lepak mcd, aku start kete waja, smoke jap pastu trs gerak balik hotel kat pantai klebang. sampai je hotel, ak xtau nape, tapi aku smoke lg. haha, aku ni kuat merokok kan? haaa, mase 2 sgt sejuk,n aku rase na kencing yg amat sgt  =) tapi rokok ni sayang na padamkan, yelaaa, baru bakar. disebabkan x tahan sgt, aku padam la rokok 2, na buang sayang, ewah2 dah macam awek plak. aku trs la pegi dekat lift kat basement. sampai je lift. aku teringat cakap mak aku, die kate lift kat basement 2 lepas kol 12 x bole gune, hotel off. aku cube la tekan, laaa betol rupenye. haha. aku yang da x tahan ni, g la cari tangge. pastu aku nmpk arrow tunjok g lobby n pool so aku ikot je la, sampai je, aku jumpe tangge, naek la dalam keadaan lari lari siket. smpai je atas, aku tgk jalan 2 lalu bilik bilik guest hotel, ade dalam 5 bilik kot kne lalu, tapi yang x besnye, sume bilik gelap n obviously la xde orang ddk kan? nak dijadikan cite plak, dekat hujang jalan 2, ade satu bayang aku x sure knape, tapi aku rase seram nak lalu, haha penakot. so aku turun la. cari cari, last last jumpe lagi satu tangga. haaa, yang ni baru tangge yang betol. naek la tangge, sampai tingkat 1, aku tgk atas, jauh lagi ni, sampai tingkat 4 bilik aku, boleh kurus ni. haha. naek je la, kencing da x bole tahan. naek naek, sampai la sign tingkat 3. yang x bestnye, setiap hotel ni, dekat penghujung tangge setiap tingkat ade tingkap, yang cukup cukup je muat untuk sorang perempuan kurus. mase kat tingkat 3 tu, aku rase x sedap ati mase lalu situ n aku terpandang la tingkap 2. ehh? asal ade perempuan kat tingkap ni? pelik aku. aku cakap la cam2 kuat2, padahal aku sedar bende 2 ape. wat x tau je la. sampai tingkat 4, ade lagi tingkap, sial la. aku terpandang la lagi. ewah2, perempuan yang sama ade lagi kat tingkap tingkat 4, adoii. aku bukak pintu tingkat 4 tu, satu bau yang sgt busuk msk idong aku, blah je laa. sampai je bilik, aku ketuk n ibu aku bukak. aku diam2 je bende ni.aku x terus tido, aku capai psp adik aku, aku bukak game fifa, x tau apesal, tapi aku addicted dgn game ni skrg. kol 5 pagi baru aku tido =)




jam kol 11 pagi, aku baru je bangun tido. ibu aku suruh siap2 na g checkout. aku siap mandi sume lam kol 11.3 pagi. lepak la kat lobby jap, mase 2 kitorang ade la amik sket gamba. ni ade satu aku na tunjok kat korang =)


kitorang g lunch dlu, tapi bile smp tmpt na lunch 2, parent aku je yang kua, aku maen psp n due adik aku borak2 dalam kete. kitorang trus je g gerak hotel yang kat bandar plak. smp je kat hotel 2. aku tgk, ehh, slalu aku lalu hotel ni mase aku lepak2 melake dlu. hotel ni dekat je ngan dataran pahlawan, depan menara taming sari  =) hotel ni hotel budget je, so kecik je hotel ni, na sgt dekat dgn bandar la kate ayah aku. mase na masuk, aku cam tgk tempat ni cam x best je, tapi bile da smp dekat dalam, aku rase selesa plak, macam kat rumah, maybe aku x sesuai kot dok hotel2 yang cam banglo ni, hahaha



lepas checkin je, ibu aku bising2 suruh kua, na g naek menara taming sari katenye, adoii malasnye aku, xpe laa, kate family trip, ikot je la. sampai je aku tgk ramai giler orang. dengan mat salehnye, cina, melayu, macha. beca pon ade banyak gak. smp je kat kaunter tiket, aku tgk harga dewasa rm 20, so sumenye rm 100 la 5 orang. bile ayah aku bayar je, aku tgk resit rm 50 je? pelik aku haha. sblm naek, ade pekerja kat situ, die suruh kitorang tangkap gambar, die kate na buat rekod, ok je la then kitorang naek la menare 2.excited gak sbenanye. yelaaa, selalu pegi melaka, tapi ni 1st time naek menare berpusing ni. tinggi gak la kitorang naek. sampai je atas, kitorang amik gamba jap. bile da trn, ibu aku plak sebok g kat kedai souvenir, aku cakap kat ayah aku, "ayah, tengok 2, ibu dah jadi mangsa tempat pelancongan" haha. mase na kua 2, aku tgk gamba yang pekerja 2 amik da siap, ibu aku plak sibuk na bli, terbang rm30. lepas 2, ibu aku sibuk nak naek duck tour, kereta pelik yang bole jalan atas jalan n air. aku cakap, aku malas nak naek, na g tgk2 dataran pahlawan jap, so ayah, ibu n naim je yg naek, aku n capik g dataran. kat sane aku tunjok la kat capik ni dataran pahlawan sebab die x penah pegi. abes je lepak2 trus balik hotel.








malam 2, around kol 8 kitorang g makan n naek river cruise plak. haha. macam2 kitorang wat arini. bile sampai je tmpt cruise 2, bapak ramai yang berator. ibu aku berator bli tiket, yang laen termasuk aku, g kedai souvenir. da bli tiket je, berator la lagi. aku cam penat je berator lame2 ni, so aku ddk la kerusi, sebelah aku ade atok n sbela nyonya. bapak aku gelak, die kate" tengok2, acap jadi warge emas" hampeh tol. haha.







aku biasenye x minat sgt naek bende bende camni, tapi bile aku naek, best plak, xdela jauh mane bot ni bawak, tapi best la gak. yang x bestnye, bot laen ade ramai awek lawa2, bot yang aku naek sorang pon xde, makcik pakcik brader2 n bdk kecik je ade.tapi mmg overall best la naek cruise ni.


abes je naek cruise, parent aku kate na balik tapi aku cakap na tgk movie. adek2 aku na ikot, so bawak je la. anta parent aku balik hotel n aku n adek2 aku g la dataran pahlawan. mase na naek lift g movie kat tingkat 5, aku berhenti, terkejot. bapak ramai macha!!! aku cakap kat adek2 aku, bia dorang naek dlu.bile dorang da naek, lega la sket.smpai je atas,waaaa, ramainye macha. x penah aku lepak movie kat dataran ni ramai sgt macha. haiyaaa. aku g kaunter, yang ade tron legacy n gullivers travel je, tu pon kol 12.3 pagi, mase 2 kol 11 malam.aku bli tron n kitorang balik dlu hotel. da dekat kol 12.3, baru kitorang g balik dataran. tron legacy, cite die not bad la, tapi ending die cam xde action sgt, bosannn. abes je movie 2, kitorang balik n sebelum smp kereta, aku terpandang ads dekat dinding pasal movie yang kua bulan ni. laaaaaa, patot la banyak macha, ari 2 ade satu filem macha kua, adehh.balik2 je aku on9 n maen psp smp laaa kol 7 pagi pastu baru la tido.



24/12/2010
aku bangun cam biase la, kol 11. haha. bangun je siap2 g mandi n checkout, kitorang g dataran, kate na shopping, ibu aku bg seratos sorang.aku n adek aku pusing2 la satu dp 2, tapi x bli pape pon. haha. duet simpan. then kitorang g naek kereta, nak balik umah. ayah kate nak lalu ikot jalan pantai, so msk port dickson sepang n banting la ni. aku tertido lam kereta, bangun2 je smp banting. haha. mase 2 kol 6 lebey, smp kat area olak lempit kat banting, dengar cam ade bunyi meletop, daaaa sudaa. tayar belakang! kitorang park kat umah pak cik ni, name die arshat. aku taw name pakcik ni sbb die pakai nametag. pelik, haha. ade la 2 brader tolong, abes je tuka tayar, aku g isap rokok jap. kitorang smp umah lam kol 7 cam2.




aku x abes rehat lagi kat rumah, baru je baring2 jap, mak aku cakap, naim lapa, suruh bli kfc, adoii. aku na xnak, pegi la ajak capik skali, capik kate na ajak kazen aku, farez. so amik farez jap, kitorang pusing2 klang cari kedai, xtau na makan kat mane. last2 port dekat kamal seksyen 7, isap sisha trs. haha. adek aku makan nasi grng pataya, aku otak2 n french toast cheese, farez x makan. abes je lepak, g tgk movie plak, gullivers travel dkt tgv bukit tinggi kol 12.3 pagi. cite 2 sgt2 best, dari awal smp abes aku gelak besa. smp je umah, aku trs on9, n tulis blog ni, haha.



ok la, smp sini je la kot, pagi nnt kol 10 aku kne bgn, na g amik farok, pastu g jb plak,na jmpe orang tersayang.terima kaseh sbb bace =)

1 comment:

  1. hahaha...i told u right???cte tron 2 xbest...hehehe

    ReplyDelete